بهترین سایتهای نقد و بررسی فیلم



یکی از مهمترین مواردی که صنعت سرگرمی و جریان اصلی در رشتهای چون سینما را از سایر شاخه های هنر مجزا میکند، شاید اهمیت رسانه در نحوه ارتباط و پیوند مخاطب با این مدیوم باشد، به گونهای که کمتر میتوان سینما را بدون نشریات و مجلات تخصصی در این حوزه تصور کرد و البته که در چند دهه گذشته با پیدایش اینترنت، وبسایتهای سینمایی نیز جایگاه ویژهای کسب کردهاند.
یک رسانه سینمایی معمولاً در دو بعد اصلی به مقوله سینما میپردازد: خبر و تحلیل که هر دو مورد نیز بیش از یک قرن قدمت دارند و در کشورهایی پا گرفتهاند که مهد سینما بودند. به عبارت دیگر، این همان روندی است که در فیلیمو شات نیز دنبال میکنیم؛ علاوه بر معرفی آثار سینمای ایران و جهان و پوشش اخبار این حوزه، به نقد و بررسی فیلمها و سریالهای ایرانی و خارجی نیز میپردازیم تا مخاطب بتواند بهترین آثار ممکن را بنا به سلیقه و خواست خود برای تماشا انتخاب کند.
از آنجایی که در هالیوود حواشی پشت صحنه هم برای مردم عادی جذابیت داشت و هم فعالان این حوزه مدام در جستجوی اخبار و اطلاعات تازه از پروژههای رقبا و همکاران بودند، نشریات خبری سینمایی خیلی زود پا گرفتند و به قدرت و تاثیرگذاری نیز رسیدند.
برای مثال، هالیوود ریپورتر و ورایتی دو رسانه قدیمی و معتبر در سینمای آمریکا هستند که علاوه بر چاپ مجله برای پوشش دائمی اخبار هالیود و سینمای جهان، به دلیل مطالب تحلیلی و گفتگوهای ویژه خود نیز شهرت دارد. تحلیلهای سینمایی در این این رسانهها تنها به نقد و بررسی فیلمها محدود نمیشود. تحلیل بازار فروش و پیشبینی وضعیت گیشه بر اساس دادههای آماری، بررسی میزان محبوبیت ستارهها بر اساس عملکرد گیشه و واکنشهای رسانهای و معرفی افراد موثر در پشت صحنه صنعت سینما از جمله مطالب جذابی است که در چنین رسانههایی پیدا میکنید.
به دلیل نقش پررنگ خبر و تحلیلهای فرافیلمی در رسانههایی چون هالیوود ریپورتر و ورایتی و تولیدات چندرسانهای و گفتگومحور آنها از جمله برگزاری میزگردهای تخصصی با حضور سینماگران سرشناس، با وجود اینکه نقد و ریویوی فیلمها نیز بخش مهمی محتوای آنها را تشکیل میدهد، این رسانهها جایگاهی فراتر از مجلات سینمایی دارند و گاه حتی بهعنوان خبرگزاری سینمایی در نظر گرفته میشوند.
معمولا وقتی صحبت از مجلات سینمایی است، مجلاتی که به واسطه رویکرد مشخص و خط مشی خاص شهرت دارند زودتر از بقیه به خاطر مخاطب پیگیر سینما میآید. برای مثال در فرانسه دو نشریه جریانساز کایه دو سینما و پوزیتیو را داریم که هر دو رویکردی روشنفکری و نقادانه نسبت به سینما دارند و البته خط فکری و سلیقه آنها نیز در نقطه مقابل همدیگر است.
کایه دو سینما از این جهت شهرت دارد که منتقدان آن در دهه شصت میلادی همچون فرانسوا تروفو و ژان لوک گدار خود به فیلمسازی روی آوردند و به شکلگیری موج نوی سینمای فرانسه منجر شدند. در همان دوران، کایه دو سینما بر اساس نظریه مولف آثار سینماگران سرشناس هالیوودی در دل جریان استودیویی را شروع به بازبینی و تحلیل مجدد کرد و این رو فیلمسازانی همچون الیا کازان و آلفرد هیچکاک دوباره و از نو به مخاطبان سینما شناسانده شدند و مباحث روانشناسانه در آثار آنها مورد تحلیل و مکاشفه قرار گرفت.
مجلات سینمایی تنها به آمریکا و فرانسه محدود نمیشوند و در بریتانیا نیز به دلیل جریان قدرتمند تولید آثار سینمایی و تلویزیونی، نشریات سابقهای طولانی دارند. برای مثال سایت اند ساوند یکی از قدیمیترین و معتبرترین مجلات سینمایی در سطح جهان است که برگزاری نظرسنجیهای گسترده از جانب سینماگران و منتقدان بینالمللی برای انتخاب بهترین فیلمهای تاریخ سینما فقط یکی از دلایل شهرت و محبوبیت جهانی این مجله است که توسط انستیتوی فیلم بریتانیا منتشر میشود. یا در نمونهای جدیدتر و نزدیکتر به جریان اصلی سینما و صنعت سرگرمی مجله امپایر را داریم که در سه دهه گذشته یکی از پرفروشترین مجلات سینمایی در سطح جهان بوده است.
مهمترین نکته درباره یک رسانه سینمایی، چه به صورت چاپی و چه یه صورت آنلاین، تاثیری است که با رویکرد و سلیقه خود بر ارتباط مخاطب با آثار سینمایی میگذارد. به عبارت دیگر، مجله محل ارتباط مخاطب با سینماست و از طریق این رابطه کیفیت و ارزش آثار برای تماشاگر آشکار و سنجیده میشود.
/پایان رپورتاژ آگهی/