آزمایش RDW معمولا برای تشخیص برخی بیمارییها مانند کم خونی، دیابت و سرطان توسط پزشک تجویز میشود. معمولا پزشک تمام فاکتورهای دیگر مانند WBC و RBC را به همراه RWD در آزمایش تجویز میکند. اگر پزشک برای شما آزمایش RDW را تجویز کرده است یا اینکه بطور کلی میخواهید این آزمایش را انجام دهید، بهتر است بدانید که عملکرد گلبولهای قرمز با این آزمایش به راحتی تشخیص داده میشود. اگر قصد دارید تا در ارتباط با آزمایش RDW و نحوه تفسیر آن بیشتر بدانید، ادامه مطالب را از دست ندهید.
RDW چیست؟
در پاسخ به پرسش “RDW چیست” میتوان گفت برای بررسی عملکرد گلبولهای قرمز تجویز میشود. این آزمایش قسمتی از همان آزمایش CBC خون به حساب می آید.
RDW در آزمایش خون چه بیماری هایی را نشان می دهد؟
حالا که با ماهیت کلی RDW آشنا شدید، زمان آن رسیده که به طور دقیق بدانید که وجود این فاکتور در خون چه چیزی را نشان می دهد. آزمایش RDW برای تشخیص انواع کم خونیها، تجویز میشود. RDW واژه ای مخفف از کلمات Red Cell Distribution Width است که به معنی مقدار انتشار گلبول قرمز در خون افراد است.
RDW در آزمایش خون علاوه بر تشخیص انواع کم خونیها، برای تشخیص بیماری دیابت، بیماری قلبی، بیماری کلیوی، بیماری تالاسمی و انواع سرطان ها مورد استفاده قرار می گیرد.
شرایط انجام آزمایش RDWچیست؟
برای آزمایش RDW نیاز به هیچ آمادگی ندارید. معمولا این آزمایش به همراه سایر آزمایش های خونی مانند CBC، صورت میگیرد. بهتر است از پزشک خود یا آزمایشگاه در مورد شرایط کلی انجام آزمایش مشورت کنید. برای انجام آزمایش RDW لازم است بصورت وریدی، چند سی سی خون از شما گرفته شود. در برخی موارد نیز، بعد از گرفتن خون، فرد کمی سر گیجه احساس می کند که با چند دقیقه عدم تحرک، برطرف میشود.
آیا قبل از آزمایش RDWباید ناشتا بود؟
برای آزمایش RDW نیاز به ناشتا بودن نیست، اما در شرایط کلی، پیش از تمام آزمایش ها توصیه می شود از خوردن غذاهای چرب و سنگین اجتناب نمایید.
تفسیر آزمایش RDWچگونه انجام می شود؟
آزمایش RDW، به صورت فاکتوری جداگانه از CBC اندازه گیری میشود. این فاکتور در خانم ها باید بین ۱۱ تا ۱۴.۵ و در آقایان ۱۱.۸ تا ۱۵.۶ باشد. در زمان تفسیر آزمایش RDW باید MCV، MCH، MCHC، هموگلوبین و تعداد گلبولهای قرمز نیز بررسی شوند. با بررسی این آزمایش، انواع مشکلات خونی مشخص خواهد شد.
قطر گلبول های قرمز در حالت طبیعی باید بین ۶ تا ۸ میکرومتر باشد. اگر RDW در آزمایش خون بالا نشان داده شود، به معنی بزرگ بودن سایز گلبولهای قرمز است. درصورتی که آزمایش شما عدد بالاتری را نشان دهد، حتما در مورد انواع بیماری ها مانند دیابت، انواع کم خونیها و سرطانها باید با پزشک خود مشورت کنید.
با هومکا آزمایش RDWرا در منزل امتحان کنید!
شما میتوانید برای اینکه از سطح RDW در آزمایش خون اطلاع پیدا کنید، به جایی اینکه زمان زیادی را برای رفتن به آزمایشگاه و انجام آزمایش صرف کنید، از انواع خدمات آزمایش در منزل مجموعه هومکا بهرهمند شوید. هومکا با همکاری بهترین آزمایشگاهها در استان تهران، کرج و شهرهای مشهد، شیراز، اصفهان، رشت، اهواز و تبریز، همواره بهترین خدمات آزمایش در منزل را به شما ارائه میدهد. تنها کافی است تا با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس بگیرید یا با مراجعه به وبسایت هومکا به نشانی www.homeca.ir، درخواست آزمایش در منزل را در ثبت کنید تا در کوتاهترین زمان با شما تماس گرفته شود.